Gyermeknap Szanticskán

A gyermeknap alkalmából 2008. május 20-án Szanticskára kirándultunk. Három busszal indultunk reggel az iskola elől. A vendéglátók Felsővadászon fogadtak minket. A riogató eső ellenére kellemesen telt az idő. A délelőtt első részében megnéztük a Rákóczi kastélyt (ahol jelenleg iskola működik), a római katolikus templomot, megtekintettünk különböző kiállításokat: hangszerek, szódásüveg, bőrönd, kegytárgyak, textilek, írógépek stb. Lehetett sétakocsikázni, rövidtúrázni, szőni, kis sámlit készíteni.

Délben harangszó és finom ebéd fogadott minket Szanticskán. Sétáltunk a faluban, bekukkantottunk a szépen rendbetartott portákra.

Ebéd után választhattunk a programok között: séta, játék, foci, lehetett folytatni a szövést, fonást, sámli készítést, kovácsolást.

Nagy élmény volt átélni a 100 évvel ezelőtti kis falu hangulatát. Sok szép élménnyel gazdagodva, saját készítésű, monogrammal ellátott kis sámlival tértünk haza.

A gyermeknapi kirándulást köszönjük szépen az Esélyegyenlőséget a Falusi Kisdiáknak Alapítványnak, a Gárdonyi Géza Tagiskola Szülői Szervezetének Diákönkormányzatának és a szanticskai vendéglátóinknak.

Képgaléria

 

Videó: http://www.mediaszakkor.gportal.hu/gindex.php?pg=27251790

Címkék: , ,

Comments are closed.