1994-től a szuhakállói általános iskolás gyerekekért

Magunkról

Az Esélyegyenlőséget a Falusi Kisdiáknak Alapítványt két magánszemély alapította 1994 decemberében azzal a céllal, hogy ösztönözzék az embereket, azok csoportjait, közösségeit, a jogi és nem jogi személyeket a szuhakállói általános iskolába járó gyermekek testi és értelmi nevelésének, fejlődésének, taníttatásának elősegítésére, a tárgyi feltételek javítására.

Az alapítvány kiemelten támogatja szemléltetőeszközök és berendezések vásárlását; közösségi életterek /klubok, szakkörök/ kialakítását, segítését, számítástechnikai eszközök beszerzését; a 6-14 éves korú gyermekek kulturális és sportéletének élénkítését, versenyek támogatását.

A közhasznúsági besorolású volt az alapítvány 2000-2014-ig.

Minden évben kampányt folytatunk az adók 1 %-áért.

Már több alkalommal pályáztunk sikeresen. Korábbi pályázatokból vásároltunk citerákat, számítógépet, mobil színpadot, fellépő ruhákat, egyéb szemléltető- és sporteszközöket.
Az utóbbi években sikeresen pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alaphoz, és ezáltal segítettük a szuhakállói általános iskolások tanulási feltételeinek javítását, színesítését.

A kuratórium tagjai, az alapítvány aktivistái, térítésmentesen végzik munkájukat.

Az Esélyegyenlőséget a Falusi Kisdiáknak Alapítvány szerény eszközeivel folyamatosan segíti a szuhakállói Gárdonyi Géza Tagiskola tanulóinak az esélyegyenlőségét.

Alapítók

Csiszárik Jánosné
Horváth Árpádné

Kuratórium

A kuratórium elnöke:
Tamás Ernő 2002-től (jelenleg is)

Tinyó Ottó 1994-től 2002-ig

A kuratórium tagjai:
Csiszárik Jánosné 2010-től (jelenleg is)

Farkas Józsefné 2002-től (jelenleg is)

Vrabik Lászlóné 1994-től 2010-ig
Divinszki Mihályné 1994-től 2002-ig